.bird-profile-page{padding-top:25px}.species-hero{display:grid;grid-template-columns:1fr 1fr;gap:50px;align-items:center;margin-top:30px}.species-hero h1{font:400 52px/1.2 'Lora',serif;letter-spacing:-.04em;color:#274c37;margin:0 0 7px}.species-latin{font:italic 23px 'Lora',serif;color:#8c9c72;margin:0 0 24px}.species-intro{font-size:16px;color:#8b997d;line-height:1.8;max-width:470px}.species-hero figure{margin:0;min-width:0}.species-hero .photo-open{height:400px;border-radius:90px 7px 7px 7px;overflow:hidden;background:#fff;border:1px solid #e4eadb}.species-hero img{width:100%;height:100%;object-fit:contain}.species-hero figcaption{text-align:right;font-size:11px;color:#9caa8c;margin-top:10px}.species-signs{border-left:2px solid #b5c89b;padding-left:20px;margin:26px 0}.species-signs h2{font-size:23px;margin-bottom:10px}.species-signs ul{font-size:15px;line-height:1.9;color:#7d916a;padding-left:18px}.species-hero .actions{gap:10px}.species-hero .button{font-size:13px;min-height:43px}.profile-tabs{display:flex;flex-wrap:wrap;gap:10px 30px;border-block:1px solid #dce2d4;margin-top:35px;padding:18px 0;font-size:14px;color:#789263}.profile-tabs a:hover{text-decoration:underline}.bird-profile-page .article-preview-note{border-top:0;margin:0;padding-top:13px}.species-voice{padding:25px;border:1px solid #dce2d4;background:#edf2e4;border-radius:6px;margin-top:35px;scroll-margin-top:110px}.species-voice h2{margin:0 0 20px!important;font-size:28px}.species-voice audio{width:100%;height:42px}.species-voice p{font-size:14px;line-height:1.8;color:#8b9b78;margin-top:14px}.bird-profile-page .article-prose>p>a>img,.bird-profile-page .article-prose>p>img{max-height:420px;width:100%;object-fit:contain}.atlas-intro-strip{display:flex;flex-wrap:wrap;gap:15px 32px;padding:18px 22px;border:1px solid #dce2d4;border-radius:5px;background:#edf2e4;margin-bottom:25px;color:#82956f;font-size:13px}.atlas-intro-strip b{font:22px 'Lora',serif;color:#496839;margin-right:8px}main[data-page=atlas] .catalog-card{border-radius:7px;transition:background .15s,border-color .15s,transform .15s}main[data-page=atlas] .catalog-card:hover{border-color:#9ab87f;background:#f1f5e8;transform:translateY(-2px)}main[data-page=atlas] .catalog-card h3{color:#31563a;font-family:'Lora',serif;font-size:17px}main[data-page=atlas] .catalog-card .habitat-tag{color:#a0af8b}.bird-profile-page .article-prose iframe{display:block;max-width:100%}@media(max-width:780px){.bird-profile-page{padding-top:18px}.species-hero{grid-template-columns:1fr;gap:25px;margin-top:23px}.species-hero h1{font-size:38px}.species-latin{font-size:21px;margin-bottom:19px}.species-hero .eyebrow{font-size:10px}.species-intro{font-size:15px}.species-signs{margin:20px 0}.species-signs h2{font-size:23px}.species-signs ul{font-size:15px}.species-hero .photo-open{height:310px;border-radius:65px 5px 5px 5px}.profile-tabs{gap:12px 20px;margin-top:25px;font-size:13px;padding-block:16px}.species-voice{padding:20px}.species-voice h2{font-size:25px}.atlas-intro-strip{gap:10px 17px;padding:15px;font-size:12px}.atlas-intro-strip b{font-size:20px}.bird-profile-page .article-toc nav{display:block;position:static;background:transparent;border:0;box-shadow:none}}
/* A single lead photograph and a calmer reading layout. */
.bird-profile-page .species-hero{gap:56px;align-items:center;padding-bottom:12px}.bird-profile-page .species-hero .photo-open{border-radius:24px;background:#fff;border:1px solid #dce2d4;box-shadow:0 10px 30px #294b3b08}.bird-profile-page .species-signs{background:#edf1e6;border:0;border-radius:14px;padding:20px 24px;margin:24px 0}.bird-profile-page .species-signs h2{font-size:22px;margin:0 0 10px}.bird-profile-page .species-signs ul{margin:0;padding-left:18px;color:#536a48}.bird-profile-page .profile-tabs{gap:14px 28px;padding:20px 0}.bird-profile-page .profile-tabs a{font-weight:500}.bird-profile-page .article-layout{grid-template-columns:215px minmax(0,780px);gap:50px;padding-top:34px}.bird-profile-page .article-prose{max-width:780px}.bird-profile-page .article-prose .nasip-basic-facts{margin-bottom:38px}.bird-profile-page .article-prose .nasip-basic-facts h2{margin:0 0 18px;font-size:30px}.bird-profile-page .nasip-basic-facts figure{margin:0}.bird-profile-page .nasip-basic-facts table{margin:0;border:1px solid #d9dfcf;border-radius:12px;font-size:15px;line-height:1.7;background:#fdfcf8}.bird-profile-page .nasip-basic-facts thead th{background:#2b503e;color:#fff;font-weight:500}.bird-profile-page .nasip-basic-facts tbody th{width:31%;text-align:left;font-weight:500;color:#3c583c;background:#edf1e6;padding:13px 18px;border-bottom:1px solid #dfe5d6;vertical-align:top}.bird-profile-page .nasip-basic-facts td{padding:13px 18px;color:#53644d;width:auto}.bird-profile-page .nasip-basic-facts tr:nth-child(even) td{background:#f4f6ee}.bird-profile-page .article-toc{border:1px solid #dce2d4;border-radius:12px;padding:18px;background:#f4f5ed}.bird-profile-page .article-toc a{line-height:1.65;padding:7px 0}.bird-profile-page .species-voice{border-radius:14px;padding:25px}.bird-profile-page .article-prose h2{padding-top:4px}.bird-profile-page .article-prose p{line-height:1.9}
@media(max-width:780px){.bird-profile-page .species-hero{gap:24px}.bird-profile-page .species-hero .photo-open{border-radius:18px}.bird-profile-page .article-layout{grid-template-columns:minmax(0,1fr);gap:25px}.bird-profile-page .article-layout>aside{position:static;max-height:none}.bird-profile-page .species-signs{padding:18px}.bird-profile-page .nasip-basic-facts tbody th,.bird-profile-page .nasip-basic-facts td{padding:12px}.bird-profile-page .article-prose .nasip-basic-facts h2{font-size:27px}}
.bird-profile-page .species-hero .photo-open:after{content:'⌕';font:26px/1 Georgia,serif;width:42px;height:42px;bottom:15px;right:15px;background:#fffef5f2;border-color:#ccd8c1;color:#2b503e}
