Malá procházka

Reklamy

Mohlo by vás zajímat

Sýc rousný
Sýc rousný

Sýc rousný Sýc rousný (Aegolius funereus), známý také jako sýc lesní, je fascinující noční dravec patřící do čeledi…

Hoholka lední
Hoholka lední

Hoholka lední Hoholka lední (Clangula hyemalis) 1. Zařazení Řád: Vrubozobí (Anseriformes) Čeleď: Kachnovití (Anatidae)…

Strakapoud jižní
Strakapoud jižní

strakapoud jižní Plošně je areál výskytu strakapouda jižního poměrně malý. Tvoří ho část střední a jihovýchodní Evropy…

Mrazivá noc
Mrazivá noc

Během jediné mrazivé noci ztratí ptačí tělíčko až pětinu váhy. www.nasiptaci.info Jak může malé ptačí tělíčko vydržet…

Pozorování sýkořice vousaté
Pozorování sýkořice vousaté

Pozorování sýkořice vousaté na Šutráku u Tvrdonic Sýkořice vousatá (Panurus biarmicus) patří mezi charakteristické…

Orel královský v Hruškách
Orel královský v Hruškách

Orel královský v Hruškách: pozorování v lokalitě Padělky Orel královský (Aquila heliaca) patří mezi největší a…

Budníček temný
Budníček temný

Budníček temný Tvarem a velikostí připomíná budníčka menšího. Dorůstá až 14 centimetrů. Dospělý pták má melírově hnědou…

Dřemlík tundrový
Dřemlík tundrový

Dřemlík tundrový (Falco columbarius): Komplexní pohled na život, ekologii a ochranu, se zaměřením na situaci v České…

Moták stepní
Moták stepní

moták stepní Moták stepní (Circus macrourus) – Ohrožený duch stepí a vzácný host naší oblohy Úvod Moták stepní…

Reklamy