Sokol stěhovavýsokol stěhovavý Velikost Délka: 38-50 cm.Rozpětí: 90-110 cm.Hmotnost: M 500-630 g, F 900-1100 g. Vejce.Výška x…
Rákosník proužkovanýRákosník proužkovaný Rákosník proužkovaný (Acrocephalus schoenobaenus) 1. Zařazení Říše: Živočichové (Animalia) Kmen…
Drozd cvrčaladrozd cvrčala S drozdem cvrčalou se u nás pravidelně setkáváme během jeho podzimního průtahu. Již od konce září,…
Tah ptákůTah ptáků (Ptačí migrace) Úvod Tah ptáků, známý také jako ptačí migrace, představuje jeden z nejpozoruhodnějších a…
Slavík modráčekslavík modráček Slavík modráček (Luscinia svecica) 1. Úvod a systematické zařazení Slavík modráček (Luscinia svecica)…
Berneška tmaváBerneška tmavá Berneška tmavá (Branta bernicla) je malý druh husy z čeledi kachnovitých (Anatidae), který je významným…
Polák kaholkapolák kaholka Polák kaholka (Aythya fuligula) 1. Úvod a systematické zařazení Polák kaholka (Aythya fuligula) je…
Káně rousnáKáně rousná Velikost Délka:50-60 cm.Rozpětí:120-150 cm.Hmotnost:M 730-1340 g,F 950-1300 g.Vejce.Výška x…
Jeřábek lesníJeřábek lesní Náš nejmenší a nejněžnější lesní kur, velký asi jako koroptev. Když vyletí, poznáme jej lehko podle…
Motáci v ČRMotáci (rod Circus) v České republice – biologie, výskyt a ochrana Úvod: Představení rodu Circus a jeho zástupců…