Nelehký život polních ptákůPtáci jsou neodmyslitelnou součástí naší zemědělské krajiny. Čiřikající koroptvičky, půvabně zpívající skřivani…
Pisila čáponoháPisila čáponohá Pisila čáponohá (Himantopus himantopus) 1. Úvod a systematické zařazení Pisila čáponohá (Himantopus…
Dřemlík tundrový: Neúnavný letec, který v Česku nehnízdíDřemlík tundrový (Falco columbarius), nejmenší sokol Evropy, je fascinujícím dravcem, jehož přítomnost v české krajině…
Lelek lesnílelek lesní Lelek lesní je druhem s palearktickým typem rozšíření; kromě nejsevernějších částí obývá celou Evropu a…
Slučka maláSlučka malá Slučka malá (Lymnocryptes minimus) 1. Úvod a systematické zařazení Slučka malá (Lymnocryptes minimus) je…
Výreček malývýreček malý Výreček malý (Otus scops) – Něžný noční poutník Výreček malý je jednou z našich nejmenších sov,…
Poštolka rudonoháPoštolka rudonohá Poštolka rudonohá (Falco vespertinus) 1. Zařazení Říše: Živočichové (Animalia) Kmen: Strunatci…
Čečetka zimníČečetka zimní Čečetka zimní (Acanthis flammea) Úvod Čečetka zimní (Acanthis flammea) je malý, nenápadný, ale houževnatý…
Lžičák pestrýlžičák pestrý Lžičák pestrý (Spatula clypeata) – Kachna s unikátním zobákem Úvod Lžičák pestrý (Spatula clypeata, dříve…
Ostralka štíhláOstralka štíhlá Velikost Délka: 51-62 cm. (u samců navíc 10 cm prodloužená ocasní pera).Rozpětí: 79-87 cm.Hmotnost: M…