Ťuhýk menšíŤuhýk menší Ťuhýk menší (Lanius minor): Vzpomínka na obyvatele mizející krajiny? Ťuhýk menší je elegantní pták…
Šoupálek krátkoprstýŠoupálek krátkoprstý jun Šoupálek krátkoprstý (Certhia brachydactyla) Úvod Šoupálek krátkoprstý (Certhia brachydactyla)…
Morčák prostředníMorčák prostřední Morčák prostřední (Mergus serrator) Úvod Morčák prostřední (Mergus serrator) je středně velký druh…
Strnad malinkýStrnad malinký Strnad malinký (Emberiza pusilla) 1. Zařazení Řád: Pěvci (Passeriformes) Čeleď: Strnadovití…
Mutěnické rybníkyÚvod Mutěnické rybníky, nacházející se v okrese Hodonín, Jihomoravský kraj, jsou významnou ornitologickou lokalitou…
Mrazivá nocBěhem jediné mrazivé noci ztratí ptačí tělíčko až pětinu váhy. www.nasiptaci.info Jak může malé ptačí tělíčko vydržet…
Sněhule severnísněhule severní Sněhule severní (Plectrophenax nivalis) 1. Úvod a systematické zařazení Sněhule severní (Plectrophenax…
Žluna zelenážluna zelená Není divu, že si čas od času někdo splete po zemi poskakující žlunu zelenou s cizokrajným…
Orel východníorel východní Orel východní (Haliaeetus pelagicus) – Majestátní vládce severovýchodní Asie Orel východní (Haliaeetus…
Káně rousnáKáně rousná Velikost Délka:50-60 cm.Rozpětí:120-150 cm.Hmotnost:M 730-1340 g,F 950-1300 g.Vejce.Výška x…