Bělořit šedýBělořit šedý - junior V době hnízdění má sameček šedivé temeno, bílý proužek nad okem, černé boky, v…
Bukáček malýBukáček malý Bukáček malý (Ixobrychus minutus) Úvod Bukáček malý (Ixobrychus minutus) je pozoruhodný a velmi skrytě…
Puštík bělavýpuštík bělavý Velikost Délka: 50-59 cm.Rozpětí: 103-124 cm.Hmotnost: 800-1100 g. Popis Existují dvě barevné morfy. U…
Krutihlav obecnýkrutihlav obecný Krutihlav obecný (Jynx torquilla) 1. Úvod a systematické zařazení Krutihlav obecný (Jynx torquilla) je…
Strakapoud jižnístrakapoud jižní Plošně je areál výskytu strakapouda jižního poměrně malý. Tvoří ho část střední a jihovýchodní Evropy…
Orel křiklavý znovu u násV České republice se vyskytují čtyři druhy orlů – orel mořský, orel skalní, orel královský a orel křiklavý.…
Hvízdák eurasijskýhvízdák eurasijský Velikost Délka: 42-50 cm.Rozpětí: 71-85 cm.Hmotnost: 400-1090 g. Popis Hvízdák eurasijský je středně…
Poštolka rudonoháPoštolka rudonohá Poštolka rudonohá (Falco vespertinus) 1. Zařazení Říše: Živočichové (Animalia) Kmen: Strunatci…
Raroh velkýRaroh velký (Falco cherrug): Komplexní ornitologická studie ikony stepních ekosystémů a symbolu ohrožení Abstrakt…
Dřemlík tundrovýDřemlík tundrový (Falco columbarius): Komplexní pohled na život, ekologii a ochranu, se zaměřením na situaci v České…